donderdag 8 december 2016

christmas countdown


Nu de sint voorbij is, lijkt het wel of de kerst is losgebarsten. Her en der zie ik al kerstbomen verschijnen. En de straat wordt wat meer verlicht met mooie lampjes in kleine boompjes. Buiten is het al snel donker 's avonds, de kaarsjes gaan aan. Ik vind het altijd reuze gezellig.
Onze boom staat nog niet, in een kleine huiskamer is het al snel een sta in de weg. En lampjes buiten heb ik ook nog niet. Ik vraag mij altijd af hoe mensen dat doen met stroom....binnenkort maar eens kijken in het tuincentrum (altijd een goed excuus om de kerstafdeling te bezoeken :) )

Ik maakte de afgelopen weken wat tekeningetjes in photoshop. Allemaal winter/kerst gerelateerd, zo'n dankbaar onderwerp; ideeën genoeg.
De kleine roodborstjes zijn zo schattig in de tuin, toch?

Ik probeer wat meer mijn eigen handschrift te gebruiken in de illustraties. Nu ben ik niet een geweldig goede handletteraar (zeg je dat überhaupt zo?). En ik heb ook niet de intentie om te zeggen dat mijn handschrift heel mooi is, maar het heeft wel iets ambachtelijks ook al schreef ik het in photoshop ;)

Fijne dag, xo!

4 opmerkingen:

 1. Je vindt steeds meer je eigen weg en stijl. Ik kan duidelijk vooruitgang zien in je tekeningen met een jaar geleden. Waarmee ik niet bedoel dat ze toen "niet goed" waren, ze waren gewoon anders. Ik denk dat je je vrijer bent gaan voelen. Klopt dat?
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat denk ik wel! Zeker in PS heb ik een mooie groeicurve doorgemaakt. Ik weet nu beter wat ik mooi vind en wat ik ook goed kan. Dat is niet altijd hetzelfde :)
   Soms heb ik geen focus (heel vaak zelfs haha) en hop ik van het ene idee naar het andere. Ik heb ook geleerd dat ik 'minder' mooier vind. Niet te druk. Ik heb een hoop uitgeprobeerd, maar het is tijd om wat meer een richting te kiezen. xo

   Verwijderen
 2. Erg leuk! Ik houd van jouw tekeningen :)

  BeantwoordenVerwijderen