woensdag 25 mei 2016

Idyllisch wonen in een Tiny House


Stiekem dromen over een ander leven. In een klein huisje, op een mooie plek.
Klein huis betekent weinig troep en snel schoongemaakt. Heerlijk lijkt mij dat. Het hele idee van downsizen spreekt mij aan, maar als het op uitvoeren aankomt... :)

We wonen nu niet enorm groot, zo'n 100 m2. Met zijn vieren en een poes. Geen grote woonkamer of enorme slaapkamers. De badkamer is ieniminie. Maar het heeft alles. We hebben zelfs nog een ruime zolder over.
En dat huis staat vol spullen. Allerlei binnen hobby's nemen nogal wat ruimte in: piano, computer (met randapparatuur), muziek installatie, naaimachine, bergen knutsel- en tekenspul.. En dan heb ik het nog niet over allerlei nuttige dingen, zoals de wasmachine en droger. Want klein wonen klinkt zo idyllisch, maar met 4 personen heb je wel was. En dat moet wel ergens drogen, buiten is vaak geen optie in ons land.
En met drie mensen om mij heen, wil ik ook wel eens even niks horen en zien. Dat lijkt mij ook een hele opgave in een Tiny House.

Dus ondertussen pin ik mij suf op pinterest, droom ik weg bij alle mooie plaatjes.
Gelukkig kan ik er over tekenen :)

4 opmerkingen:

 1. Op onze vakantie in Noorwegen mochten we van degene wiens huisje we gehuurd hadden (een boer) ook gebruik maken van zijn meer en vissersbootje. Bij het bootje hoorde een klein huisje, zei hij, en vertelde waar we de sleutel konden vinden. Binnen keken we onze ogen uit. Het was minuscuul maar had alles. Nog steeds droom ik van zo'n huisje ergens midden in de polder...
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook, een klein huisje, liefst in de bossen. Voor later, als de kinderen het huis uit zijn :)

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige tekening Karoeza! Ik woon in een tiny house in Alkmaar, het bevalt me heel erg goed :) www.marjoleininhetklein.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Marjolein, ik 'ken' je. Dat klinkt heel wat hihi, ik bedoel meer dat ik jou en je tiny house volg op fb 😊👍

   Verwijderen