vrijdag 30 september 2016

Journal || harvest market

Ik ben geheel 'in to' collages maken. Papiertjes verven, uitknippen en opplakken.
I'm really into making collages.

Afgelopen weekend waren wij op de oogstmarkt van onze stadsboerderij. We aten heerlijke bio frietjes, de kinderen aten een streekijsje en we zagen o.a. (vlees)stieren, jam, kaas, noten en zaden, spinnenwielen en zonnebloempitten die droogden in de zon. Het zijn allemaal streekproducten; gemaakt, gegroeid, gevoed, geoogst hier in de velden. We kochten een paar sukadelappen afkomstig van de vleesstieren. De stieren staan op de weiden hier in de buurt en blijven lang bij  de moeder drinken. Ik ben niet zo gek op dit type vlees, maar het rook verrukkelijk! En volgens mijn lief was de smaak geweldig. Binnenkort gaan we maar eens naar de bio markt die elke zaterdag wordt gehouden. Een lekker stukje kaas zou ik ook willen proeven van daar!
We visited the local farm for the harvest market. I totally loved the local products; fruit, meat, nuts, cheese..  

dinsdag 27 september 2016

Sketchbook | warm fall days

De warme herfstdagen van de afgelopen tijd, inspireerde mij tot het maken van deze tekening in mijn schetsboek. Ik gebruikte aquarel, gouache, potloden en collage.
We have some warm fall days, it inspired me to make a drawing in my sketchbook. I used watercolors, gouache, colored pencils and collage. 



My illustrating process in photoshop


In onze tuin groeien bramen... jummie!
We have blackberries in our back yard, yummie! 

Deze tekening maakte ik in photoshop CC en kyle t webster brushes (love them!) .
Hier kun je mijn tekenproces zien, zo'n 5 uur zijn samengevat tot 10 minuten.
This drawing was made in photoshop CC and i used the digital brushes from Kyle t Webster (love them!). Watch me while i'm drawing in this video. 



dinsdag 20 september 2016

ik denk dat ik het wel kan.


Er zijn zoveel dingen die ik nog nooit gedaan heb en ik denk heel vaak dat ik het niet kan. Of ik weet niet precies hoe. Zoals gister met de video. Ik denk teveel na, maar ik moet gewoon doen.

Nu wilde ik in photoshop een pattern maken. Van de bloemen die ik een paar maanden geleden heb getekend. Het leek mij een gezellig plan om daar wat 'stationary' van te maken. Zodat ik daar quotes kan opzetten. Of een briefpapiertje van kan maken. Of gewoon voor de lol.

En ik had het nog nooit gedaan dus ik dacht dat het wel moeilijk was :) . Lang leve youtube / tutorials. Na wat prutsen en proberen is er dit patroontje uitgekomen. Ik geloof dat ik het wel kan.

Fijne dag, xo

maandag 19 september 2016

Video| journal with me | nature journal page blackberries


Al geruime tijd wil ik filmpjes opnemen wanneer ik teken. Maar ja, er was altijd wel een maar ja. Eerst was de camera er niet zo geschikt voor en kocht ik een nieuwe. En toen wist ik niet precies hoe het allemaal technisch moest. Hoe krijg ik de camera nou mooi recht boven mijn tekengebied? En hoe moet ik dat bewerken? Welke software? En kan ik het allemaal wel?
Nou ja, een hoop mitsen en maren.
En zoals altijd, moest ik het gewoon doen, want al doende leert men. Ik ben erg tevreden over het resultaat voor zo'n eerste keer ever. De volgende keer ga ik wat meer inzoomen, maar he...ik heb wat geleerd.

Ik teken hier in mijn Midori traveler's notebook met pen en potlood. Het is echt een nature journal page geworden, alles gaat over bramen uit de tuin.

Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden en willen abonneren op mijn kanaal, want er komt zeker nog meer. Ik heb de smaak te pakken. Oh ja en blauwe duimpjes daar op youtube zijn natuurlijk ook heel erg tof!

Fijne dag, xo

dinsdag 13 september 2016

Traveler's notebook | journal

In mijn traveler's notebook. Deze maand besloten wat meer te gaan journalen. Om wat losser te worden in creativiteit. Ik deed al eerder pogingen, maar dit kleine formaat ligt mij denk ik wat beter. 



Om in te stappen volg(de) ik een journal10daagse van de contentacademie.  Gewoon om een beetje in de flow te komen. Ook probeer ik telkens een andere aanpak/techniek/media. 

Ik doe hard mijn best om het niet te mooi te willen laten worden. Tenminste het mag wel mooi zijn natuurlijk, graag zelfs maar ik moet vooral losser worden in creativiteit, ik denk dat het ten goede komt van mijn tekeningen.  Het is vooral voor mijzelf. Journalen kan alles bevatten: plakken, schrijven, tekenen, verven, gewoon waar je zin in hebt. 



Ik vind het leuk om wat van mijn tekeningen erin te verwerken, zodat ik daar later naar terug kan kijken. Ik printte het uit op vrij dik papier, maar de volgende keer probeer ik wat anders; dunner papier of stickerpapier. Verder een pietsie aquarelverf, niet te veel water want dat kan het niet goed aan.

Fijne dag!

vrijdag 2 september 2016

De tuin in augustus



In augustus was onze tuin op haar mooist. De wilde weidebloemen, die ik ergens in mei wat in het rondte had gezaaid, groeiden weelderig en hoog. Rupsen aten hun buikje rond en in augustus zagen we ze terugkomen als vlinders. Ik weet natuurlijk niet of dit de vlinders zijn die uit de rupsjes kwamen, maar ik vind het een fijne gedachte dat de rupsjes zo blij waren met onze tuin dat zij weer terugkeerden. Ook zagen we hommels en bijen snoepen van het nectar. Ik hoop dat ik wat goeds heb bijgedragen aan de aarde.

Hier zie je haar schattige jurkje wat beter. Ik had alles al getekend en bedacht toen pas dat het jurkje wel wat saai was. Ik gaf het jurkje dit patroontje, maar door de bloemen kon je dat niet meer zo goed zien. Te jammer eigenlijk ;) 


Volgend voorjaar - ergens in maart - zal ik in de straat ook wat wild gaan zaaien.  Genoeg perken die saai zijn (en vol onkruid groeien) en om bomen heen zullen een paar bloemetjes natuurlijk ook heel gezellig staan. En dan hoop ik niet dat de plantsoenendienst van Almere deze weer gaan weg schoffelen, zoals ik tot mijn ontzetting zag de afgelopen week. De hortensia en de lavendelplantjes zijn bruut weg geschoffeld. Oké, ze stonden niet precies in onze voortuin, maar net achter (een heel onhandig) hekje. Net voor de haag, dáár waar alleen maar onkruid groeit anders. Ik dacht eigenlijk dat gemeentes stimuleerden dat het gemeenschappelijk groen wat gezelliger werd. Deze week ga ik daar maar eens een mailtje aan wagen, vragen of het ook de bedoeling was mooie plantjes weg te schoffelen.

Ik wens je een fjjne septembermaand