zondag 27 maart 2016

Fijne Paasdagen

Ik wens jullie allemaal fijne Paasdagen! Alsjeblieft een beetje lente ;)




vrijdag 25 maart 2016

Pasen || Printable


Zijn jullie al klaar voor Pasen?
Gister wilde ik iets uitproberen (met gouache en potloden enzo) en als onderwerp koos ik pasen. Ik tekende twee kipjes en wat paaseieren. Alhoewel ik niet echt een plan had met deze tekening, bedacht ik dat ik er wel een printable van kon maken.

Leuk als tags, kaartjes, versiering, voor in de paasboom, bedenk maar wat je er mee wilt. En aangezien het weer een beetje laatste moment-idee dus ik heb geen mooie voorbeeldplaatjes :)

Download de printable hier


maandag 21 maart 2016

Kleurliefhebbers!


Vorige week viel het blad Meer dan Kleur op mijn deurmat met daarin een kleurplaat van mijn hand! Hoe leuk is dat?
Ik maakte een kleurplaat in het thema Japanse tuin, compleet met een geisha, koi karpers en bloesems. Het blad met uiteraard nog meer kleurplaten én tips en tricks is te koop in de winkels. Veel kleurplezier!


dinsdag 15 maart 2016

Happy birthday

Afgelopen weekend werd ik 40. Ik heb het niet zo op verjaardagen, tenminste niet met mijn verjaardag. Ik vind het leuk om met een klein clubje een stukje taart te eten en te kletsen (meestal de wederzijdse ouders). Ik vind andere mensen uit de familie ook heel aardig hoor, maar met teveel mensen tegelijk in ons te krappe huis voel ik mij meer de sloof ipv de jarige. Ik zie mensen liever in kleine groepjes, met lekker eten bijvoorbeeld.

Over het algemeen weet ik ook niet zo goed wat ik moet "vragen" voor mijn verjaardag. Meestal koop ik iets van teken en schilderspullen. Maar ja, hoeveel wil je daarvan hebben? Ik heb genoeg op dit moment. Als het papier opraakt, koop ik wel weer wat nieuws. 


Dit jaar kocht ik deze print van Liekeland. Hierboven zit hij nog in folie, maar ondertussen hangt hij al aan de muur. Mijn lief kocht nog bloemen voor mij en op mijn verzoek kocht hij ook een lijst (dan hoefde ik er niet mijn energie te verspillen in de LeenBakker. En als hij daar toch was kon hij ook wel een houten dienblad en placemats meenemen :).
Het klinkt wel 40! Ondanks dat ik grapjes erover maak, kan ik er niet zo mee zitten dat ik ouder word. Ik voel mij toch al soms 80 :) Het leven begint bij 40 toch?

vrijdag 11 maart 2016

FAQ | welke (aquarel)verf



Regelmatig krijg ik vragen over hoe ik werk en welke producten ik gebruik. De vragen komen binnen via de mail, mijn blog en via facebook.
Ik voel mij altijd wat gevleid. Ik bedoel, het is een compliment dat men aan mij vraagt welk merk aquarelverf ik gebruik.
Ik maak altijd even tijd om antwoord te geven, maar het zijn meestal dezelfde soort vragen dus om dingen wat makkelijker te maken, schrijf ik mijn antwoorden op in een heuse FAQ.
Om alle info makkelijk terug te vinden, zal ik een aantal blogs schrijven en deze ook bundelen (en verwijzen) in een FAQ-pagina.

Aquarelverf, gouache en inkt

In de afgelopen jaren heb ik veel verf uitgeprobeerd; acrylverf, gouache, aquarel, inkt. Allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen. Aangezien ik niet houd van troep en vieze handen (echt, ik kan er niks aan doen) viel acrylverf af op een gegeven moment. Je moet oppassen voor vlekken en kwasten moeten goed schoongemaakt worden. 
Nu werk ik vooral met aquarelverf aangevuld met gouache en inkt. En tegenwoordig ook met kleurpotlood. Mijn voorkeur wil nog wel eens wisselen en ik blijf het leuk vinden om van alles en nog wat door elkaar te gebruiken; mixed media.

Het makkelijke aan aquarelverf is het snel gebruiksklaar is. Ik pak mijn verfdoos, klap hem open, doe met een penseel wat water op de verf et voila... klaar om te verven.
Ik heb een grote doos van Schmincke met waterverf-napjes, ik kocht hem een keer in de aanbieding (zie foto boven).  Het voordeel van zo'n doos is dat je veel kleuren hebt, het nadeel is ... je gebruikt nooit alle kleuren. Sommige kleuren zijn duidelijk favoriet en andere gebruik ik nauwelijks. Vaak kom je daar pas achter als je er meer mee werkt.

Ik heb ook tubes van Winsor & Newton (de cotman-serie). Ook prachtige verf, maar ik gebruik liever napjes. Ik heb losse napjes gekocht en deze gevuld met de W&N verf en in mijn schmincke doos gestopt. De rode verf van w&n vind ik bijvoorbeeld mooier dan van schmincke.
Het meest ultieme is dus eigenlijk zelf de inhoud van de verfdoos samen te stellen.


Ook gebruik ik gouache en inkt. De gouache is ook van Winsor & Newton en ik gebruik nu meestal de wit, naast de aquarelverf.
De acrylic ink is van Daler & Rowney. Ik heb dit best veel gebruikt vorig jaar, als je het verdund met water krijg je een soort aquarel-effect. Best heel mooi. En wat ik heel handig vind, het is acrylverf dus als het droog is kun je makkelijk met laagjes werken. Een nadeel vind ik persoonlijk dat het net als gewone acrylverf meer troep geeft en de flesjes worden (bij mij) erg vies en zijn bij twee flesjes de pipetten al afgebroken. Niet handig! Het grote voordeel zijn de mooie kleuren, het werken in laagjes en je hebt aan een paar drupjes inkt genoeg.

Heb je vragen? Stel ze hieronder (of op facebook, vergeet daar ook vooral niet te liken) en ik probeer ze te beantwoorden.

Disclaimer: alles is geheel geschreven uit mijn ervaringen en de meeste tijd is het gewoon uitproberen en 'ik doe maar wat'. Er zijn ongetwijfeld nog een heleboel andere merken die net zo goed zijn, of beter. Voel je vrij hieronder in de reacties dat aan te vullen. 
Ik heb gelinkt naar twee online webshops waar ik regelmatig bestel, ik krijg daar geen geld voor :) 





woensdag 9 maart 2016

Illustration | feeding the ducks


Mijn nieuwste tekening ... eendjes voeren
Aquarel en kleurpotloden op papier 

Wil je meer foto's zien? Kijk dan even op mijn facebookpagina (en vind je het mooi, vergeet dan niet te liken :) )

zondag 6 maart 2016

Illustration | spring is near


































Echt mensen .... ik doe net of ik de winterse buien van afgelopen week niet heb gezien. Als ik nu naar buiten kijk zie ik veel blauw in de lucht en hoor ik wat vogeltjes fluiten.
De lente staat voor de deur! 

donderdag 3 maart 2016

Gewonnen | foto op hout


Een klein tijdje geleden won ik een give-away op instagram bij Heleen Harmsen. Ik mocht een foto op hout laten 'drukken' en afgelopen weekend plofte het op de deurmat.

Ik koos voor deze foto. Niet omdat het zo'n fotografisch hoogstandje is, maar omdat het zo duidelijk laat zien hoe onze kinderen zijn. Olivia serieus, haar best doen om zo mooi mogelijk op de foto te staan. En dan Ruun die hier een soort photobomb deed... echt een klein draakje.


En ik ben erg blij met hoe het geworden is! Ik houd sowieso van hout en een foto op een stuk hout geeft een speciaal soort effect. Een beetje ruig, niet zo polished.

Heleen heeft op etsy een shop waarin zij haar producten aanbiedt. Aanrader!